Koulutus

 

Peruskurssi on kokemuksellinen tutustuminen Rosen-metodiin. Kurssilla tehdään hoitoja, seurataan näytöshoitoja sekä tehdään erilaisia kehoharjoituksia. Vuorovaikutus ryhmäläisten kanssa syventää omia kokemuksia. Se on myös alku Rosen-terapeutin ammattiopinnoille. Peruskurssille voi myös osallistua ihan itsensä takia itsetuntemuksensa lisäämiseksi.
Peruskurssi on avoin kaikille.
 
Peruskurssin jälkeen seuraa 4-5 vuoden opiskelu- ja harjoittelujakso. Siihen sisältyy intensiivikursseja, viikonlopputapaamisia, anatomian ja fysiologian opiskelua sekä viimeisessä ammatillisessa harjoitteluvaiheessa runsaasti harjoitushoitoja, omia hoitoja ja työnohjausta yksin ja ryhmässä.
 
Rosen-metodin koulutuksessa yhdistyy sekä ammatillinen että henkilökohtainen prosessi. Opiskelija käy koulutuksen aikana samanlaista itsensä ja muiden ihmisten kohtaamisprosessia sekä avautumis- ja rentoutumisprosessia kuin hänen tulevat asiakkaansa.
 
Koulutuksessa on mukana opiskelijoita, jotka tähtäävät Rosen-terapeutin ammattiin. Mukana on myös ihmisiä, jotka eivät suunnittele terapeutiksi kouluttautumista, vaan hakevat omaan elämäänsä voimavaroja.
 
Rosen-metodi on psykofyysinen kehotyöskentelymuoto, joka tähtää fyysisen ja psyykkisen jännityksen hellittämiseen ja sitä kautta omien voimavarojen, elämänilon ja luovuuden lisääntymiseen. Menetelmä ja koulutus sopii ihmisille, joilla on halua ja valmiuksia prosessiin, jossa tietoinen ja tiedostamaton tunteiden, kokemusten ja itseilmaisun pidättely voi hellittää.
 
Suomessa koulutusta järjestää Rosen Method School Finland. Kaliforniassa sijaitseva Rosen-instituutti vahvistaa koulutusohjelman, joka on samansisältöinen ympäri maailmaa eri maiden kouluissa. Instituutti myös vahvistaa Suomessa terapeutiksi hyväksytyt henkilöt.
 
Kursseista löydät tarkempaa tietoa koulun sivulta, os. www.rosenmetodi.fi/kurssit/kurssikalenteri. Voit myös kerätä ryhmän kiinnostuneita omalta paikkakunnaltasi ja tilata opettajan paikalle pitämään luennon tai peruskurssin.
 
Opettajia ovat Maija Frauenknecht, Ritva Malka, Leena Saxberg, Sonja Träskbäck ja Auli Verhelä. Kaikki muut ovat pääkaupunkiseudulta paitsi Auli Verhelä, joka on Kuopiosta. Heidän puhelinnumeronsa löydät myös edellä olevasta linkistä sekä tarkemmat yhteystiedot sivustomme valikosta Terapeutit.
 
CSS